T. 0596 - 634 030 | E. info@eemsdeltagreen.nl

Victorine de Graaf-Peters

“Het Kenniscentrum Biobased Economy koppelt de kennis en het toegepast onderzoek vanuit de Hanzehogeschool aan het bedrijfsleven in de regio."

Victorine de Graaf-Peters

Leading Dean van het kenniscentrum Biobased Economy en Dean van het Instituut voor Life Science & Technology – Hanzehogeschool Groningen

“Sinds mijn aantreden als Dean van het Instituut voor Life Science & Technology bij de Hanzehogeschool Groningen, 4 jaar geleden, zijn wij als instituut gegroeid van 400 naar ruim 1000 studenten. Binnen het instituut wordt kennis en praktijk gericht onderzoek op het gebied van bio-informatica, biologie en medisch laboratorium onderzoek, chemie en chemische technologie aan elkaar verbonden. Wij houden ons bezig met de wetenschap van de toekomst en dragen bij aan het vinden van oplossingen voor een duurzame economie.”

Om deze ambitie kracht bij te zetten is het kenniscentrum Biobased Economy opgericht. “Het kenniscentrum koppelt de kennis en het toegepast onderzoek vanuit de Hanzehogeschool aan het bedrijfsleven in de regio. Ondernemers kunnen bij ons kenniscentrum terecht met onderzoeksvragen en wij maken graag gebruik van de ervaring van ondernemers om de nieuwe, biobased producten, processen en bedrijvigheid op de markt te brengen. Een belangrijke schakel hierin is onze Zernike Advanced Processing (ZAP) faciliteit. Het doel van deze leer-werkomgeving is human capital en innovaties in onze regio te versterken door gebruik te maken van de triple helix Ondernemen, Onderwijs en Onderzoek.”

De regio Groningen-Drenthe is door de Europese Commissie gekozen tot één van de zes voorbeeldregio’s binnen Europa op het gebied van verduurzaming van de chemie en biobased economy. “Via ons kenniscentrum willen wij bijdragen aan de bouw van een stevige regio, wat ons uiteindelijk ook internationaal een betere positie zal opleveren. Bij ons staat samenwerking, openheid en laagdrempeligheid voorop. Want met z’n allen kunnen we veel meer dan alleen.”