T. 0596 - 634 030 | E. info@eemsdeltagreen.nl

Johan Visser (AkzoNobel Delfzijl)

Wie is Johan Visser

“… daadwerkelijk een relatie willen aangaan”

“In 2020 is Delfzijl een betere site. Iedereen is dan betrokken bij nieuwe en duurzame activiteiten en immer veilige productie. Delfzijl als ‘the place to be’. Hier moet je zijn en hier willen mensen ook zijn, want hier gebeurt het!” Een kennismaking met Johan Visser, site director van AkzoNobel in Delfzijl.

 

Globaal werken en breed oriënteren beschrijven enkele van zijn kerndrijfveren. Tijdens zijn HTS-studie was hij de inspirator van de afstudeerrichting Technische Automatisering door werktuigbouw, civiele techniek, bedrijfskunde en chemische technologie te integreren. Studeren en werken in de Verenigde Staten vormden zijn internationale attitude. “Dat totaalpakket en internationaal opereren waren voor mij een goed startpunt in mijn loopbaan. Ik was en ben altijd en overal op zoek naar ruimte.>> Laten zien hoe het anders, beter of scherper kon. Meedenken, meedoen, initiatief nemen en volhouden. Altijd jezelf blijven ontwikkelen. Want nadenken over nieuwe stappen biedt je zoveel plezier en nieuwe inzichten. En je daadwerkelijk inleven in de ander, feedback geven en ontvangen en daadwerkelijk een relatie willen aangaan. Echte dialoog, dat is de kern!”

 

Met het oog op een duurzame ontwikkeling van de regio is Johan voorstander van duidelijke regievoering in het aantrekken en begeleiden van potentiële investeerders. Het is nog te veel versnipperd, hoewel we goede stappen voorwaarts maken. We moeten werk maken van een duidelijk en eenduidig aanbod, ook financieel. En verbinding zoeken. Kijk verder dan de eigen organisatie, zoek contact met anderen en trek gezamenlijk op. Pas dan kunnen we onszelf en onze regio werkelijk verder ontwikkelen.”